7. september 2013


Ny postkasseplassering i Landskronaveien Borettslag

Bakgrunn
Posten har i ett år jobbet med å få til en løsning med borettslagene på Skjetten om flytting av postkassene til store samlestativer. Fra Posten har vi fått følgende informasjon;

«Flytting av postkassen»

Vi kontakter deg for å be deg om å flytte postkassen. Grunnen er at ny plassering vil gjøre vår levering av post mer effektiv.

Utviklingen viser at folk sender stadig færre brev. Dermed blir det mindre post i postkassen din. Samtidig blir det stadig flere pakker som hentes på postkontor eller Post i Butikk.
Denne endringen i folks vaner må vi i Posten tilpasse oss. Noen meter flytting hos enkelte postmottakere kan bety mange kilometer på en rute. Når du flytter postkassen, vil det hjelpe oss til å bli mer effektive.

Løsning
For Landskronaveien betyr dette at det blir montert postkasser på garasjerekkenes endevegger. Dette for å søke den beste løsningen for alle; kortest mulig vei til kassene, samt minst mulig kjøring i stikkveiene for postbudet.

Nye postkasser
Det vil bli montert like postkasser til alle husene. Det er ikke anledning til å skifte ut denne til annen postkasse. Den er låsbar(med privat lås), og tilfredsstiller krav til netthandel(strl).

Merking av postkassen
Fra oppstart av ny leveringsløsning vil postkassene være merket med nummer til din bolig. Det er viktig at det påsettes navn på alle personer som bor i boligen. Dette gjøres av den enkelte så snart som mulig. Sett det gjerne på fliken i front – eller under lokket på den grå flaten. Vi oppfordrer til IKKE å benytte tusj direkte på postkassen – da denne skal vare i mange år. Postkassen tilhører borettslaget, og skal følgelig stå igjen ved eventuelt skifte av eier i fremtiden.

Områdene ved postkassene
Det vil bli gjort tilpasninger på plassene ved postkassene. Dette vil sikre tilgjengelighet og tilgang til kassene også gjennom vinteren.

Hva med posten når vi er på ferie? Mange har spurt om hvordan det skal løses nå som det ikke er mulig å benytte «brevsprekk» i boden eller andre løsninger for mye post. Vi oppfordrer til å bestille oppbevaring av post på telefon 04004 eller på
www.posten.no. Hvis du ikke har en snill nabo som tar inn posten.

Vedrørende avisdistribusjon må det tas opp med den enkelte distributør/avis.

Dato for oppstart av ny løsning:
Mandag 23 september Fra og med denne dato vil all post fra Posten Norge AS bli distribuert i de nye kassene.

Ordningen med samlestativ er ikke ønskelig for noen – men er kommet for å bli. Vi håper det vil gå seg til etter hvert – og ønsker lykke til med ny postkasse!


Styret Landskronaveien BRL