17. november 2015


Landskronaveien Borettslag
Beboermøte

17. november 2015
Start kl18.00. slutt kl 20.00
Til stede fra styret: Turid, Nina, Trine, Jarle og Elisabeth
Til stede fra øvrige beboere; ca 25 personer
 

Turid, Styrets valgte leder, åpnet møtet og ønsket velkommen. Hun overlot til ordstyrer Elisabeth å styre møtet iht vår agenda:

Rehabilitering av Borettslaget:
Informerte om hvorfor det har gått litt tid for etterarbeider fra Prosjektmester. Liste over de som står som etterarbeider ble sendt rundt og vil også bli lagt ut på hjemmesiden.
Boddører. Mange med vabler, kvaliteten er ikke bra nok. Forslag om å sette opp letak over dørene for å hindre innslag av snø og fuktighet. Beboermøte ser ikke hensikt i dette. Tenk over forslaget.
Hoveddører. Mange merknader for utette dører, skjeve dører, knirk. Dørene bør få noe vedlikehold ved noen dråper olje dann og vann. Ved vedvarende skjevheter må dørene justeres ved leverandør.

Garasjer.
Brannteknisk sikring av garasjene. Det er krav om brannsikker isolasjon av garasjene som vender mot leiligheter. Innhenter tilbud fra 3 tilbydere for dette arbeidet.
Vedlikehold av garasjene; Maling skulle vært gjort i år, men utsatt til neste år, fargevalg? Garasjeportene er servicert av Crawford men allikevel må vi ta noe vedlikehold selv.:
Gummilister settes inn med silikon, gi lås en dråpe med olje av og til og vaske portbladet et par ganger i året. Nøkler og åpner er beboers ansvar.
Områdene rundt garasjene som pr i dag er steinsatt, skal endres. Vi vil gjerne ha forslag for hva vi kan ha i stedet. Kan vi få eventuelle forslag før 1. mars 2016, ville det være fint.
Sperre mot stikkveier fra garasjene; Forslag å sette opp stolper eller lignende som kan fjernes! Søknad til kommunen om å få tillatelse til å kjøre ut i stikkvegen. Dette vil lage 2-3 parkeringsplasser ekstra pr område.
Vi må også få fartsdumper i Landskronaveien, som det var før.
Fartsreduserende tiltak bør vurderes.
 
Brannvarsling og HMS
Informasjon ble gitt vedrørende utlevert; Røykvarsler, Brannslukker og Brannteppe. Dette står i alle innkallinger for Generalforsamling hvert år at skal være montert i leilighet og også følges ved salg. Alle beboere signerte for mottak og montering for ca 5 år siden. 

El-Biler i Skjettenbyen
Det er foreløpig ikke tillatt å lade el-biler i lagets garasjer. Det skal være et fellesmøte i BORI regi 18.11.2015, informasjon. Fellesorganet for Skjettenbyen har dette til vurdering og avventer melding fra Hafslund v/Bravida.

Hvordan skal vi ha det i borettslaget vår…
Boder
Bygge boder inntil vegg kontra boder i hagen/frittstående. Se Protokoll fra siste Generalforsamling. Noen har fått satt opp da det eksisterte tidligere godkjenning fra kommune/styret.
Lekeplasser
Lekeplasser og opprustning av disse. Vi kommer til å søke kommunen om midler til dette i 2016. Lekeplasser for «større barn» i dalen er foreslått fra forsamlingen. Info; Scateboard, Hockey, Volleyball, Fotball finnes i området. Innspill til styret imøtesees for vurdering. Husk HMS bestemmelser gjelder for lekeplasser.
Barns lek
Ingen er imot barn som leker og har det moro. Enten det gjelder med elektriske leketøy trampoline eller andre. Styret arbeider sammen med naboborettslag og vil komme med forslag for «regler» i forbindelse med dette.
Valgkomiteen
Informerte ved leder om behov for kandidater til styreverv. Ta kontakt med Elisabeth i valgkomiteen om du har gode forslag for nye medlemmer i styret. Det er 2 på valg.
Parkeringsbestemmelsene i laget ble gjennomgått.
Bruk garasje for bil, bruk beboerkort for bil nr 2, Oblat brukes for hyppige gjester/familie. Oblat for 2014 gjelder for 2015. Nye oblat kommer for 2016/17.
Takk for frammøtet og gode diskusjoner!
 
Skjetten, 17.11.2015
Jarle Bryhn
Referent